googleb4167ec40a890cef.html google-site-verification: google61fb382460f098dd.html
top of page

    Facadeisolering – udefra i stedet for indefra    

Hvem kan benytte sig af facadeisolering?

Hvis man bor i et gammelt bindingsværkshus eller et hus med andet bevaringsværdigt ydre, så er det naturligvis ikke så nemt at lave en ny facade på sit hus. Men hvis man, som de fleste af os, bor i et almindeligt parcelhus eller typehus, så kan det give rigtig god mening at se på muligheden for at isolere facaden. Det gælder både for ældre huse af tegl, gasbeton eller beton, og for nyere huset med for lidt isolering.

Det samme gælder naturligvis for alle typer etageejendomme og erhvervsejendomme, hvor man bl.a. kan få store besparelser på at isolere de udsatte endegavle.

 

Hvorfor isolere udvendigt?

Facadeisolering kan ikke bare give dig en besparelse på din varmeregning, men kan også hjælpe med at give huset et nyt og opdateret look. Man kan nemlig vælge mellem mange forskellige slags finish på den nye ydervæg. Og et nyt look kan også være med til at hæve husets værdi.

Der er mange gode grunde til at vælge en udvendig isolering af ydermuren i stedet for indvendig isolering:

 • Det er 30% mere effektivt at efterisolere ydermure udefra. Hvis man isolerer indefra, kan der nemt opstå kuldebroer, men det sker ikke med udvendig isolering.
   

 • Isoleringen er varmeregulerende og kan fungere som radiator om vinteren og køler om sommeren.
   

 • Det indvendige boligareal forbliver det samme – man stjæler ikke kvadratmeter.
   

 • Facaden bliver renoveret, og isoleringen beskytter boligen, så den holder bedre. Isoleringen hjælper med at forebygge problemer med fugt og skimmelsvamp, som godt kan opstå ved indvendig isolering.
   

 • Du kan bo i boligen, mens arbejdet udføres. Huset bliver ikke fyldt med støv og snavs.
   

 • Indvendige installationer skal ikke flyttes eller fjernes. Til gengæld kan man trække ekstra kabler bag den nye facade, hvis huset skal IT-opdateres eller der skal sættes nyt lys udendørs.

Facadeisolering kan udføres med håndværkerfradrag, læs de nyeste regler på skat.dk

Hvad gør man?

 • Der er forskellige typer af facade isolering. Vi benytter os af materialer fra firmaet Sto Danmark A/S, der er flere lag afstemt efter hvilken type isolering, der er optimal.                                                                

Hvad skal man være opmærksom på?

 • Man skal være opmærksom på, at når ydermuren isoleres udefra, bliver muren tykkere. Det kan betyde, at de oprindelige vinduer og døre kommer til at sidde længere inde i murhullerne. Afhængig af tykkelsen på isoleringen kan det være nødvendigt at flytte vinduerne.

 • Den tykkere mur kan også få betydning i forhold til tagets udhæng, og alt andet lige vil udhænget blive smallere end tidligere.

Husk også at tjekke de gældende BBR regler for placering mod skel og udvidelse af kvadratmeter. Ved isolering på max. 25 cm skal der ikke søges om tilladelse.

facade2
facade3
facade1
facade4
bottom of page